АЛЕН ПАНОВ

Доцент кафедри міжнародних відносин УжНУ, кандидат історичних наук,
Консул України в Угорській Республіці (2006-2010)


Молодий, але добре впізнаваний закарпатець. Здобув авторитет компетентного, людяного, націленого на конкретний результат фахівця ще під час роботи першим заступником міського голови. У той час саме до нього намагалися потрапити на прийом ті, хто потребував ефективного вирішення нагальних питань, оскільки могли сподіватися на справедливе рішення і моментальну реакцію.

Працюючи Консулом України в Ніредьгазі, завжди відстоював інтереси громадян своєї країни, запровадив цілодобову «гарячу лінію», за якою надходили повідомлення про усі НП, які траплялися з українцями на території ввіреного йому угорського округу. Одне з найбільш резонансних досягнень – виграв суд в Угорській Республіці, який, розглянувши позов українського дипломата, виніс безпрецедентне рішення на користь українців. Це вперше, закордонний консул, у якості позивача, як звичайна процесуальна фігура, подав позов до угорського суду, щоб захистити своїх співвітчизників.

Людина прозахідного мислення, патріот своєї держави і регіону, автор ідей для розвитку Ужгорода за кращими прикладами європейських міст. Поважає сімейні цінності, виховує доньку, захоплюється автомобілями, приготуванням їжі, винною культурою, кінним спортом. Лицар міжнародного Токайського ордену, лауреат рейтингу впливових українців журналу «Український тиждень» (номінація «Людина дії»), переможець щорічного журналістського рейтингу Ужгородського прес-клубу у номінації «Захисник інтересів закарпатців».